Workshops Tao Orakel en I Tjing op 14 en 28 mei ’23


Orakel & I Tjing activiteiten actueel

Nieuwe workshops gaan plaats vinden in Den Haag zijn er 2 workshops Tao Orakel & I Ting. Je leert de kaarten van het Tao Orakel te duiden en daarnaast de klassieke methode van de I Tjing toe te passen. Tijdstip: 13.15 – 16.45 uur.

Als je wilt deelnemen, graag contact opnemen.

Zo krijg je zicht op veranderingen.Tao Orakel & I Tjing workshopWorkshops Tao Orakel en I Tjing geven de mogelijkheid om te leren werken met de gelijknamige kaarten. De Tao Orakel kaarten zijn een creatie van Deva Padma die de Osho Zen Tarot geschilderd heeft. Het Tao Orakel bevat de 64 gezichten van de Tao zoals die zich in het leven van mensen kunnen voordoen. De Tao is het grote Geheel waar wij mensen deel van uitmaken. De 64 kaarten van het Tao Orakel geven hints om onze verhouding met de Tao meer in harmonie te brengen. In de Tao Orakel kaarten wordt de I Tjing weerspiegeld.

Workshops Tao Orakel en I Tjing: inhoud

Tijdens de 2 Workshops Tao Orakel en I Tjing van de Basiscursus leren we de kaarten beter kennen. Dat betreft de betekenis van de afbeelding en de titel van de kaart. Daarnaast gaat het om het spel van de elementen dat er per kaart speelt. Twee elementen, boven en onder, geven de dynamiek van elke kaart weer. De elementen zijn: Hemel (het Scheppende), Aarde (het Ontvangende), Water, Vuur Bliksem, Berg.
Er worden patronen gelegd met de Tao Orakel kaarten. Uit een patroon zijn verschillende hints af te leiden om je levenssituatie meer in balans te brengen. Op basis daarvan kun je bepaalde zaken accent geven en andere bijstellen.

I Tjing toepassen in de Tao Orakel en I Tjing workshops

In de Workshops Tao Orakel en I Tjing gaan we volgens de klassieke methode van de I Tjing  veranderingen vastellen. Dat gebeurt door muntjes op te gooien. We kunnen dan nagaan welke yin- en/of yang-lijnenWorkshops Tao Orakel en I Tjing er van een kaart veranderen. En zo komen we op een nieuwe verhouding in elementen en dus op een nieuwe Tao Orakel kaart uit.

Workshops Tao Orakel en I Tjing zijn er op 14 en 28 mei ’23 in Den Haag, 13.15 -16.45 uur. De kaarten van het schitterende Tao Orakel deck worden besproken en er worden patronen mee gelegd. Verder is er het inzicht in veranderingen dat met behulp van de klassieke methode van de I Tjing wordt geoefend. Zo ontstaat er inzicht in veranderingen.