Natuur weerspiegelt verandering


Verandering is onze natuur

Harmonieus met de natuur leven is in feite niets anders dan je verandering volgen.
In de natuur natuur weerspiegelt veranderingis geen bloem vandaag dezelfde als zij gisteren was. Dat is meteen zichtbaar. Bij mensen wordt verandering binnen die korte termijn minder snel duidelijk. Daarom wordt er gemakshalve vanuit gegaan dat Verandering is onze natuurmenselijke wezens veel minder veranderlijk zijn. Bij nadere observatie en ook als je bewust bent van je eigen ontwikkelingen, ontdek je dat er in feite continu sprake is van verandering die plaatsvindt.
Er wordt heel vaak een cyclus van zeven jaar gehanteerd. Elke zeven jaar in een mensenleven vormen, als het proces volgens de natuur gevolgd wordt, aanleiding voor een fundamentele verandering. Als je eens terugkijkt naar de afgelopen periode van zeven jaar, zul je dit vast erkennen. In zeven jaar heeft zich een grondige verandering voorgedaan in bijvoorbeeld hoe je tegen je leven aankijkt, de houding die je ten opzichte van gebeurtenissen inneemt, de manier waarop je mensen benadert of een ander wezenlijk aspect.
Als je de moed hebt om te veranderen, kom je unieke wezen als in individu steeds meer uit de verf. In die zin kun je over bewuste verandering spreken als rebellie, zoals ik dit op mijn website Donna Rebel4you doe.

Oog voor verandering in de natuur

De natuur kan ons helpen bij ons veranderingsproces. We kunnen ons laten raken door de schoonheid van een in volle bloei staande roos. Het is de vraag of die bloei de volgende dag nog zo uitbundig zal zijn. Daarom is het devies: hier en nu genieten en niet uitstellen om volop te leven. Hierover heb ik een boek geschreven,

natuur weerspiegelt verandering

met de titel Vieren als levenskunst. Er worden methodes in aangereikt om het leven feestelijker te maken.
De natuur is altijd in celebration, welk seizoen het ook is: er is uitbundigheid. Het is iets wat aan de natuur gebeurt. Wij mensen hebben het unieke van bewust onze verandering in te kunnen Natuur weerspiegel veranderinggaan.

Mensen kunnen Expanderen en Oceanisch worden

De zee lijkt een massa die vrijwel altijd hetzelfde is. Dat is is zij niet. Als je de moeite neemt om meer precies naar de zee te kijken, ontwaar je oneindig veel veranderingen. Schuimkoppen gaan en komen. De lucht heeft telkens een weerspiegeling in de zee: als de lucht verandert, ziet de zee er ook anders uit.
De zee nodigt ons uit tot expansie. De zee maakt deel uit van de oceaan en zij gaat daar in op. Ook wij mensen kunnen elk moment expanderen. Van dauwdruppel kunnen we tot meer worden, van meer kunnen we zee en van Natuur weerspiegelt veranderingzee kunnen we tot oceaan worden: oceanisch.
Waarom klein en in jezelf besloten blijven terwijl de wijdheid van de oceaan voor je open ligt. Verandering is groei, verandering is expansie: in je hart, in je wezen, in je totaal zijn. Het is jezelf realiseren naar de potentie aan mogelijkheden die in je verborgen ligt.
Op je huidige plekje blijven steken, geeft warmte en geborgenheid, maar die is niet van lange duur. Het mens-zijn is een ontwikkeling, het is geen eindstation, ook al ervaar je dat voor even. Vroeg of laat zal de drang naar andere ervaringen de kop op steken. En dat is mooi, het is natuurlijk en het is gezond. Leven is avontuur en het is nNatuur weerspiegelt veranderingiet telkens de dezelfde ervaring beleven en die ook nog eens met anderen delen. Het gaat om het nieuwe, om het frisse, om dat wat het waard is om te verkennen, zodat we nieuwe aspecten in onszelf aanboren.
Eindeloos herhalen geeft stoffigheid, het is voorbij, er is niets fris of levendigs meer aan. Je verveelt jezelf er anderen ermee, ook al is dit niet de bedoeling, maar het gebeurt onbewust. Er is een devies waar ik me altijd aan houd: ‘Always go for the NEW’. Maar dan ga ik goed na of het ook echt nieuw is en niet een herhaling van het oude.