Vieren als Levenskunst


met meditatie-suggesties

auteur drs. Donna van der Steeg

Het leven van mensen kan veel feestelijker zijn dan het nu is. Er lijkt iets te ontbreken dat hen tot wezenlijk vieren aanzet. De richting naar binnen is nodig, want het echte vieren gebeurt vanuit het innerlijk. Dit boek ‘Vieren als levenskunst’ biedt concrete mogelijkheden om intenser te gaan leven, zodat het echt vieren wordt.

vieren als levenskunstEr worden inzichtgevende beschouwingen gepresenteerd en verhalen, waardoor er een nieuw licht geworpen wordt op feestelijkheid in het leven.
Door middel van humoristische voorvallen en praktijkvoorbeelden worden hiervoor suggesties gegeven. In grijs gekleurde katernen staan suggesties  voor meditatie op natuurlijke wijze in de tekst gevlochten.

En ook worden er concrete hints voor bewustwording beschreven die direct toe te passen zijn. Bewustwording is een avontuurlijke zoektocht die niet doodserieus, maar wel in alle oprechtheid dient te geschieden.

Humor zorgt hierbij voor ontspanning waardoor inzichten dieper door kunnen dringen. Het boek wil een stimulans zijn voor mensen om hun leven veel feestelijker te maken dan nu het geval is.

Te snel tevreden zijn op dit punt geeft een leven op een minimumrantsoen terwijl het maximale haalbaar is. Door het avontuur van de innerlijke zoektocht aan te gaan, kun je ontdekken hoe uitgestrekt de binnenwereld is en hoe betekenisvol. Zonder je onnodig iets van de buitenwereld te hoeven ontzeggen, ontstaat er een leven van totale intensiteit. En een dergelijke levensvreugde werkt ook aanstekelijk op anderen. Vieren als Levenskunst

Het boek ‘Vieren als levenskunst’ is te koop bij de auteur via dit e mail adres.

Fragment uit Vieren als levenskunst

Hoofdstuk 8.4 Ruimte Maken Van Binnen

Mensen vullen zichzelf met allerlei zaken en die blijven daar zitten zonder dat er enige doorstroming plaats vindt. Ze zijn hen al lang niet meer van nut, maar ze laten ze daar uit gewenning of omdat ze schijnbaar houvast geven. Dit gaat de transparantie steeds meer in de weg zitten en leidt tot groeiende onechtheid.

Joseph en Angela, een getrouwd stel, zaten te dineren en genoten daarvan, omdat ze even tevoren hun ruzie bijgelegd hadden. Toen ze een tijdje bezig waren, viel plotseling de elektriciteit in hun huis uit en het was te zien dat het om een algemene storing ging, omdat het ook in de andere huizen in de buurt donker was. ‘Dat komt door dat gedoe met het netwerk hier’ gromde Joseph. ‘Wat moeten we in vredesnaam doen?’ vroeg Angela klagelijk. ‘Het heeft vast met die nieuwe huizen te maken die ze hier uit de grond aan het stampen zijn,’ sprak Joseph gedecideerd. ‘Wat kan mij het schelen waar het aan ligt.’ reageerde Angela en er ontstond inmiddels al weer enige negatieve spanning tussen hen ‘maar wat gaan we nu doen?’ ‘Ik heb wel een idee’ zei Joseph ‘Maak je niet zo druk. We steken een paar kaarsen aan.’ ‘Dat is een schitterend idee’ sprak Angela instemmend. ‘We hebben er gelukkig nog een paar in voorraad.’ En zo zette het dinertje van Joseph en Angela zich dus bij kaarslicht voor. ‘O’ uitte Angela enigszins dweperig “wat is dit toch romantisch!’ ‘Inderdaad’ gaf Joseph toe ‘het is alleen zo jammer dat we al getrouwd zijn.’

De in het boek ‘Vieren als levenskunst’ geboden methode om ruimte in jezelf te scheppen en oude automatismen los te maken, is de Gibberish meditatie. Op een rustige plek gaan zitten en door nonsens taal te uiten je hoofd helemaal vrij maken.
Zorg dat je er geen rem op zet en praat gewoon een taal die je niet kent, brabbeltaal of wartaal. Als je dat elke avond een kwartier doet en daarna in stilte blijft, zul je geleidelijk aan een grote bevrijding ervaren. Je komt niet meer de eindeloze gedachten stromen tegen die energie vreten en verder niets opleveren. Voor dit moment is er rust, ruimte en stilte. Geniet ervan en het vrede gevoel zal zich nog dieper in je verankeren.