Innocence Onschuld alleen is niet genoeg


Het kind en de Volgroeide mens

‘Innocence Onschuld’ is iets wat automatisch met kinderen in verband gebracht wordt. Ze hebben nog niet de trucs van de Innocence Onschuldmaatschappij in hun systeem zitten, zoals opgroeiende jongeren of volwassenen dat inmiddels wel hebben.
Ze reageren veelal spontaan en dat wordt door mensen vermakelijk en vertederend gevonden. Dat is het ook vaak.
Maar kinderen kunnen ook andere kanten laten zien, soms openlijk en dan weer in een onbewaakt ogenblik.
Je ziet kinderen regelmatig met het grootste plezier kleine beestjes doodtrappen. Ze plagen de hond of de kat, het kan er hard aan toegaan en gaan daarmee door als het niet gecorrigeerd wordt.
Kortom: kinderen hebben ook destructieve neigingen in zich. Verder zie je dat kinderen heel competitief zijn. Ze willen ‘de beste’ in iets zijn of ‘de mooiste’.
Een bepaald kind wil hetzelfde hebben als zijn vriendje of vriendinnetje en rust niet voordat hij/zij het ook uiteindelijk heeft.
Daarom: kinderen zijn niet altijd de ‘sweeties’ waarvoor ze gehouden worden. Hierdoor wordt duidelijk dat het leven er is om ‘mens te worden’, dat wil zeggen: meer menselijk. Er is over dit thema een compilatie van Osho verschenen, The Onschuld InnocenceJourney of being human, met als ondertitel: Is it possible to feel Real happiness in Ordinary life? lees meer.

Innocence Onschuld is niet genoeg

We zijn geen wezens die af zijn. Het kind, in al zijn/haar Innocence Onschuld heeft ook transformatie nodig. Daarvoor gaat het leven zelf in de loop van de jaren die het kind meemaakt tal van mogelijkheden bieden.
Dus, ook al zijn we, door meditatie of regressie of hoe dan ook, terug bij het kind dat we ooit waren, dan is het nog niet ‘rond’. Ook de nare kanten, destructie, heInnocence Onschuldbberigheid, jaloezie mogen omgezet worden naar meer creatieve kwaliteiten. En dat is alleszins mogelijk; we hebben er nog een heel stuk van onze levensreis voor.

De Verschillen in Innocence Onschuld

De kaart Innocence Onschuld, Grote Arcana XIX, die hiernaast afgebeeld staat, laat een andere Onschuld zien dan die van het kind.
De man zit daar en is in communicatie met de bidsprinkhaan. Hij gaat geheel op in het contact, maar hij is tegelijkertijd volledig bewust.
Het kind is dat niet. Het loopt met zijn wankele beentjes op de kleuren af, omdat het spontaan kan handelen, zijn impuls achterna. Maar het is zich er niet bewust van dat het dit doet en wat de gevolgen kunnen zijn. Net zoals het zich er niet bewust van is wat het betekent dat het mieren doodtrapt.
Daarom: Innocence Onschuld van het kind is prachtig, maar het is onvolgroeid. De Innocence Onschuld van de oude man is rijk, volgroeid. Zij getuigt van een hele levensreis en van een groei in bewustzijn. Er is meer informatie over de Osho Zen Tarotover Osho Zen Tarot Cursussen en er zijn meer Blog artikelen om te lezen.

 


Over Donna-admin

Psycholoog vanuit westerse scholing. Ontdekking van de 'Psychologie van de Boeddha's' onder inspiratie van de verlichte meester Osho. Meditatie is voor mij een must voor iedereen die wil groeien in bewustzijn. Het is de basis van mijn eigen leven en werken. Eigen bedrijf 'Donna Cursussen en Workshops' waarin ik zelf ontwikkelde cursussen geef en diverse consulten aanbied. Auteur van 5 boeken, waarvan 1 in het Engels. Op mijn andere website www.ma-donna.nl is ook veel informatie over mijn werk en visie te vinden.