Tao Orakel en I Tjing veranderingstendens


TAO ORAKEL KAART
58. Het Blijmoedige. Boven: Meer; Onder: Meer

Laat je goede gevoel van ‘vol zijn’ vrijmoedig stromen. Geniet er zelf van en deel het met anderen.

De weg ligt open om iets van werkelijke waarde in je leven tot stand te brengen. Het verwezenlijken van een droom is nu mogelijk geworden, door open te blijven en je verbeelding vrij te laten spreken.

Het blijmoedige is transformerend, omdat het verheffend is en zelfs het hardste hart kan verzachten. Hoe meer het zich verspreidt, des te krachtiger wordt het.

 

 

 

Tao Orakel en I Tjing helpen bij je verandering

Hoe werkt de ‘Tao Orakel en I Tjing veranderingstendens’? Verandering is inherent aan ons leven. Het 1016569_716185071736670_903572508_nuniversum verandert en wij zijn daar onderdeel van, dus: daarom is Osho Zen Tarot toolsverandering ook de kern van het menselijk leven of we ons dat nu bewust zijn of niet. Het Tao Orakel met daarin een weerspiegeling van de I Tjing brengt verandering in kaart. De versmolten benadering van Tao Orakel & I Tjing geven ons ook zicht op de veranderingstendens in ons leven.

Hierdoor wordt het voor ons mogelijk om gemakkelijker met verandering mee te gaan. Verandering vindt ook buiten onze wil om plaats. We kunnen ons ertegen verzetten, omdat de bestaande situatie ons wel bevalt, maar de verandering gaat toch door. En de weerstand ertegen levert hoe dan ook problemen op, zoals klachten die zich lichamelijk uiten maar vaak van oorsprong psychisch en spiritueel zijn.
Soepel meegaan in het universele proces van verandering, is de aanbevolen manier om je weg te kiezen. Als je enig zicht hebt op de verandering, helpt dat. Door ‘Tao Orakel en I Tjing veranderingstendens’ wordt het inspelen op verandering gemakkelijker. Maar hoe realiseer je dat in de praktijk?

Het Tao Orakel, met daarin een weerspiegeling van de I Tjing, vormen een boeiende leidraad bij hetTao Orakel veranderingsproces. De 64 afbeeldingen op de kaarten zijn de gezichten van de Tao. Ze vormen de ‘portretten’ van de gezichten de verandering. lees meer
Met behulp van deze kaarten kun je je dus al heel goed van veranderingen in je leven bewust worden en erop inspelen. Daarvoor zorgt de Tao Orakel en I Tjing veranderingstendens.

‘Tao Orakel en I Tjing veranderingstendens’ toegepast

Tao Orakel en I Tjing veranderingstendensDaarnaast geeft de I Tjing die in de Tao Orakel kaarten weerspiegeld is, een mogelijkheid om veranderingen in je leven op het spoor te komen. De tekens rechts op de kaart vormen het hexagram van de kaart.
Ze geven weer welke elementen er spelen en hoe ze zich tot elkaar verhouden, volgens een patroon van yin- en yang-lijnen. Links op de kaart staat hetzelfde, maar dan in breder toegankelijke symboliek uitgedrukt.

Uitgaande van het hexagram van een geselecteerde kaart ga je muntjes opwerpen. Per lijn van het hexagram, onderaan beginnend, gooi je telkens de 3
vaste muntjes op. Volgens de richtlijnen van de klassieke I Tjing bepaal je of er verandering in de yin-/yang lijnen optreedt.

Uiteindelijk ontstaat er meestal een nieuw patroon, een nieuw hexagram, en dat brengt je bij een nieuwe kaart van het Tao Orakel. Leg je Tao Orakel en de I Tjing veranderingstendens de kaarten naast elkaar, dan bespeur je de verandering die zich soms al heeft ingezet, waar je je nu meer bewust van wordt en die je zelf verder kunt realiseren.

Voor informatie over de workshops Tao Orakel & I Tjing die ik aanbied en de Tao Orakel consulten die ik geef, kun je de links volgen. De Agenda, die in de rechter kolom vindt, geeft aan op welke data en tijdstippen de Tao Orakel & I Tjing workshops plaatsvinden.