Tao Orakel is subtiel


De charme van het Tao Orakel

Het Tao Orakel is niet heel gemakkelijk toegankelijk. En dat is tevens de charme ervan. Het ‘Tao Orakel is subtiel’. Het draagt wijsgerige hints in zich waar je even bij stil moet staan. Meestal is het niet zo van: rats boem  Tao Orakel is subtielklats … het komt binnen.
Maar als je je ervoor openstelt, word je beslist beloond met een mooi inzicht dat nog lang na-echoot. Ook is er de mogelijkheid om door te gaan als je op een bepaalde kaart uitgekomen bent.
Je kunt via de klassieke methode van de I Tjing bepalen van welke veranderingstendens er sprake is, gezien deze speciale kaart. We gaan dat allemaal zien in de volgende 3-kaart Lay out.

3-kaart Layout: Tao Orakel is subtiel

Elk van de drie kaarten staat voor het volgende:

  • Hoe bezorg ik mezelf deze situatie
  • Wat is de uitnodiging om te leren
  • Wat spreek ik nu af om te doen

 

Tao Orakel is subtiel              Tao Orakel is subtiel               Tao Orakel is subtiel

45. Verzamelen. Boven Meer,            62. Innerlijke Waarheid. Boven          15. Bescheidenheid. Boven Aarde
Beneden Aarde                                    Wind, Beneden Meer                           Beneden Berg

Interpretatie: Tao Orakel is subtiel

  • De huidige situatie is: Tao Orakel kaart 45. Verzamelen. Zeer goed voorstelbaar aangezien de persoon in kwestie bezig is om zaken van haar bezigheden te integreren. Het geeft haar veel plezier om binnen verschillende specialisaties relaties te leggen, zodat er een stevig bouwwerk ontstaat.
  • Wat mag ze leren? Tao Orakel kaart 62. Innerlijke Waarheid. Hoezeer je aan de buitenkant ook zaken probeert te integreren, een diepere integratie is er als je vanuit Innerlijke Waarheid bezig bent. Hier spreekt meer de overgave en je afstemmen op het je bewust zijn wat goed en zuiver voelt.
  • Wat gaat ze nu doen? Tao Orakel kaart 15. Bescheidenheid. Afwachten wat er op je af komt en je dienstbaar opstellen, waarbij je kwaliteiten vanzelf uit de verf komen. Meebuigen, je evenwichtig opstellen. Dit is en aanvangshouding. Voortschrijdend kun je je meer prononceren.

Het element Aarde komt 2x voor en het element Meer ook. Losgetrokken worden van ‘het doenerige’ en je meer vanuit Innerlijke Waarheid laten voeden en bezig zijn. Het gaf de persoon een opgewekt en ruim gevoel om de focus van het min of meer ‘koortsachtig’ integreren af te halen.

Verandering: Tao Orakel is subtiel

Is er sprake van een veranderingstendens bij dit legpatroon? Hiertoe wordt 1 van de kaarten gekozen om volgens de klassieke methode van de I Tjing muntjes voor op te gooien.
Dit gebeurt voor kaart 15. Bescheidenheid. Het hexagram voor deze bestaat van onderen afgezien uit 2 yin-Tao Orakel is subtiellijnen en 1 yang-lijn, het onderste trigram. En verder uit: 3 yin-lijnen, het bovenste trigram.
Bij het werpen blijkt de derde lijn van onderen te veranderen. Hiermee bestaat het onderste trigram uit 3 yin-lijnen. We komen uit op een nieuwe Tao Orakel kaart, met twee aarde trigrammen, namelijk: tao Orakel kaart 2. het Ontvangende.
Een volkomen receptieve houding is de veranderingstendens, het oer-vrouwelijke, het oer-receptief zijn voor wat jezelf en anderen beweegt en wat er nodig is.

Deze boeiende zaken en andere komen uitvoerig aan bod in de workshops Tao Orakel en I Tjing  die ik in Den Haag geef.

 


Over Donna-admin

Psycholoog vanuit westerse scholing. Ontdekking van de 'Psychologie van de Boeddha's' onder inspiratie van de verlichte meester Osho. Meditatie is voor mij een must voor iedereen die wil groeien in bewustzijn. Het is de basis van mijn eigen leven en werken. Eigen bedrijf 'Donna Cursussen en Workshops' waarin ik zelf ontwikkelde cursussen geef en diverse consulten aanbied. Auteur van 5 boeken, waarvan 1 in het Engels. Op mijn andere website www.ma-donna.nl is ook veel informatie over mijn werk en visie te vinden.