Ultiem Vrouwelijke uit de verf


Het Ultiem Vrouwelijke in de picture

Het vrouw-zijn wordt door de reclame ongelofelijk uitgebuit en doet geen recht aan het ultiem vrouwelijke. Vrijwel geen vrouw kan beantwoorden aan wat daarin als ideaalbeeld geschetst wordt. Het erge is dat vrouwen zich hiervoor lenen, zodat kijkers dit voorgeschoteld krijgen. Het is bizar, heeft niets met de realiteit te maken en: is het echt mooi en aantrekkelijk? Het Het Ultiem Vrouwelijkelijkt me dat als je iets plastic-achtigs aangenaam vindt, je dan zelf ook wel van plastic moet zijn. Vrouwelijke kwaliteiten zoals die als ideaal worden gepresenteerd, dekken de wezenlijk vrouwelijk kwaliteiten af: ze komen niet uit de verf. De wereld en elke maatschappij heeft deze kwaliteiten hard nodig, maar ze worden nog altijd niet op juiste waarde geschat. Een open hart, bijzondere gevoeligheid en invoelingsvermogen, solidariteit en een prettig gevoel voor humor waarbij zelfspot meestal niet ontbreekt, zijn kwaliteiten die ik bij vrouwen ervaar en enorm waardeer. Het ultiem vrouwelijke maakt de samenleving zoveel zachter, meer ontspannen en kleurrijker dan wanneer we het alleen met de mannelijke kwaliteiten moeten Het Ultiem Vrouwelijkedoen.

De kernkwaliteit bij het ultiem vrouwelijke

De Osho Zen Tarot afbeelding hiernaast laat zien wat een kernkwaliteit van vrouwen is. De vrouw die te zien is, heeft geen hoofd, maar in plaats daarvan zien we een lotus afgebeeld. Het gaat niet om haar mind en denkpatronen die centraal staan, maar het is haar essentie waardoor de wereld mooier wordt. Deze afbeelding heeft in de Osho Zen Tarot als titel Receptivity/ Ontvankelijkheid. Wat hier weergegeven wordt, is: zuivere intuïtie of zoals in ’t Duits gezegd wordt: das Fingerspitzengefühl. Vanuit het hart en bewustzijn heel duidelijk aanvoelen en weten wat er op een bepaald moment nodig is. Het is grandioos om te ervaren hoe vrouwen zich hier telkens weer meesters in tonen te zijn. De wereld mag zich hier oneindig veel meer door laten voeden. Ook mannen hebben intuïtie en die kan vanuit bewustzijn ook sterker worden. Bij vrouwen ligt deze kwaliteit boven, juist omdat ze vrouw zijn.


Over Donna-admin

Psycholoog vanuit westerse scholing. Ontdekking van de 'Psychologie van de Boeddha's' onder inspiratie van de verlichte meester Osho. Meditatie is voor mij een must voor iedereen die wil groeien in bewustzijn. Het is de basis van mijn eigen leven en werken. Eigen bedrijf 'Donna Cursussen en Workshops' waarin ik zelf ontwikkelde cursussen geef en diverse consulten aanbied. Auteur van 5 boeken, waarvan 1 in het Engels. Op mijn andere website www.ma-donna.nl is ook veel informatie over mijn werk en visie te vinden.